Kycklingsallad med senapsdressing

Mums för sallader! Jag skulle kunna tänka mig att äta det typ varje dag i olika varianter. Nu tror jag inte familjen kanske skulle vilja äta det varje dag dock. Det som är bra med sallad och tillbehören är att du kan lägga fram i olika skålar på middagsbordet och så plockar du det du själv vill ha, likaså barnen. Det brukar vara uppskattat, då barnen kan ta lite vad de själva känner för. Tumme upp från mig, verkligen, för den här sallad, så gott!! Och senapsdressing! My god vad god! Du måste prova nästa gång det står sallad på menyn.

Inspirerades av bloggen 56-kilo, kika in där för massa bra tips på mat!

INGREDIENSER

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk soja
  • 8 msk olja
  • 3 msk sweet chilisås
  • 4 msk timjan
  • Salt och peppar
  • Senapsdressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 3 msk (ursprungsrecept) yellow mustard (heinz) jag använde det jag hade hemma: johnnys sötstarka senap.
  • 2 msk fibersirap eller honung
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • Sallad:
  • 1 romansalladhuvud
  • 4 handfulla bladspenat
  • Körsbärstomater
  • 1 rödlök
  • 2 paket knaperstekt bacon
  • Kokta ägg
  • Avokado
  • salladslök, det vita
  • Topping:
  • 2 dl riven västebottensost

GÖR SÅ HÄR

  1. Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med soja, olja, timjan, sweet chilisås, salt och peppar. Marinera i kylskåp ca 1 timme. Om du vill skippa detta moment, köp färdiggrillad kyckling.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
  3. Förbered under tiden övriga ingredienser så som att blanda ihop dressing, strimla romansalladen, skära grönsaker, koka ägg, steka baconen och riv västerbottenosten, om du inte köpt färdigriven.
  4. Lägg salladen på tallriken, toppa med kyckling, bacon och grönsaker och avsluta med senapsdressingen och ägg.


Tagga mig gärna på instagram om du provat detta recept eller något av de andra -> @madebyrebecka