Klassisk middag – stekt fläsk med löksås

Det här är en riktigt klassik maträtt som jag gör allt för sällan här hemma men som är så gott! Jag gjorde den LCHF-inspirerad den här gången genom att äta blomkål till istället för det klassiska tillbehöret potatis. Mycket gott tillsammans med den milda löksåsen. Prova nästa gång att byta ut potatis mot kokt blomkål, om du gillar grönsaker som jag! Billigt, gott och enkelt!

Recept kommer ursprungligen från Diet Doctor

INGREDIENSER

  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 msk dijonsenap
  • 0.5 msk soja
  • salt och peppar, efter smak
  • 600 g färskt sidfläsk eller rimmat
  • 500 g blomkål eller 1 kilo potatis

GÖR SÅ HÄR

  1. Börja med att skala potatis och sätt igång den om du använder det.
  2. Strimla eller hacka löken fint och stek den gyllene på medelhög värme i en kastrull rikligt med smör. Salta och peppra ordentligt.
  3. Häll i grädde och koka upp. Smaksätt med soja och senap och låt den puttra på svag värme under tiden du steker fläsk.
  4. Knaperstek fläsket i en het stekpanna utan fett.
  5. Skär blomkål i små buketter och koka i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
  6. Servera fläsket med löksås och nykokt blomkål eller potatis.