Nyttig ischoklad

En sådan len och hälsosam ischoklad som bara smälter i munnen, det är kärlek det.

Ischokladen består endast av två ingredienser som bas och sedan kan du välja att smaksätta den med vad du vill. Så enkel och så god. Jag är inte alls förtjust i den köpta ischokladen som är gjord på kokosfettet i silverförpackningen – big no no.

Gillar du inte smaken av kokos? Ingen fara det finns kokosolja utan smak och doft du kan använda istället.

Så vill du i år byta det ohälsosamma kokosfettet i silverpackning mot en så mycket godare och nyttigare ischoklad – då är det här något för dig. 

Nyttig ischoklad 

  • 100 g kokosolja
  • 100 g 70% mörk choklad
  • ev 1 msk lakritspulver

Gör så här:

Smält chokladen i vattenbad och rör sedan i kokosoljan och eventuell smaksättning. Häll i metallformar för ischoklad och förvara i kylskåp. 

Jag gjorde halva satsen neutral och halva smaksatt med lakritspulver, såå goda – båda två! 


Kommentera


*

6 + four =