Ost och skinkpaj 

En helt vanlig grundpajdeg med ost och skinka som fyllning – ja det blev gårdagens middag här hemma.

Enkelt, snabbt och så gott när tiden inte räcker till. Perfekt att förbereda är det också om man kan göra det på dagen, då är det bara gräddningen på kvällen sedan som behövs.

Ost och skinkpaj

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl (går att byta ut mot något grövre mjöl)
  • 2 msk vatten

Fyllning

  • 200-300 g rökt skinka
  • 3 dl riven ost
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 stora ägg alt 3 små
  • Salt, peppar och chiliflakes.

Gör såhär:

Börja med att förbereda pajdegen. Knåda ihop ingredienserna för hand eller i en matberedare. Tryck ut i pajform och låt vila i kylen i ca 30 min.

Förgrädda sedan pajskalet i ugnen på 200 grader i ca 8-10 min. Skär skinkan i strimlor och lägg i pajskalet, toppa med riven ost. Blanda ihop grädde med ägg och slå över. Strö kryddorna över och grädda i ugnen i ca 20-30 min tills den fått fin färg.

IMG_3262.JPG
IMG_3263.JPG

IMG_3267.JPG