Amerikanska chokladmuffins

Ni vet såna dära muffins som finns på Mc donalds att köpa bland annat, med chokladbitar i som är så goda, ja dom försökte jag mig på att göra.

Mycket goda och mäktiga muffins, precis så som Amerikanska bakverk ska vara :)

Ett tips är att använda tjockare chokladkakor då bitarna inte så lätt smälter, jag använde nämligen mörk choklad som är sån tunn och den smälter väldigt lätt även om man gör stora bitar.

Amerikanska chokladmuffins bild 3

Ingredienser:

4 dl vetemjöl

1 3/4 dl socker

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 krm salt

1 dl kakao

175 gram mörk eller ljus choklad

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl olja

Gör så här:

Ta fram alla ingredienser och sätt ugnen på 175 grader.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör  om med en ballongvisp så blandas allt samman ordentligt och så att inga klumpar ifrån kakaon är kvar.

Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 min med elvisp.

Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet med slickepotten.

Fördela smeten i muffinsformar, stora amerikanska. Fyll dom till lite mer än hälften. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dom lite lite grann bara.

Grädda 20-25 min i mitten av ugnen.

Amerikanska chokladmuffins bild 1

Amerikanska chokladmuffins bild 2

Frys in muffinsen när de svalnat om de inte ska ätas direkt.


Kommentera


*

6 + 3 =