Krämfyllda havreflarn

Nu är andra kakan ur boken sommarens söta bakade :). Jag går igenom den sakta men säkert, när det finns tid och när jag faktiskt är sugen på att baka något gott!

Jag fick det till 12 st, men enligt receptet ska det bli 22 st, vet inte hur små dom gjort dom då.. aja, gör så stora/små ni vill, blir bra hur som helst :)

Krämfyllda havreflarn bild 4

Ingredienser:
100 g smält smör
1 3/4 dl strösocker
½ dl vispgrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

 

Fyllning:
75 g rumsvarmt smör
1 ½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker (eller 1-2 msk kakao)

 

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.
Rör ihop det smälta smöret och sockret och tillsätt grädden.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Fördela klickar med 1½ tsk smet på en plåt. Smord eller med bakplåtspapper.
Grädda i ca 10 min.
Låt kakorna svalna lite och lägg dem sedan på ett galler för att kallna helt.
Vispa ihop ingredienserna till fyllningen.
Bred lite kräm på hälften av kakorna och tryck försiktigt ihop med resten.

 

Krämfyllda havreflarn bild 1
Krämfyllda havreflarn bild 2
Krämfyllda havreflarn bild 3
Om man vill ha flarnen lite plattare än vad jag fick dom här så är det nog bra att platta ut dom lite grann innan gräddningen. Jag klickade som sagt bara ut dom (som det stod i receptet) men då blev dom mer bulliga, vilket inte gjorde något alls, goda var dom iaf :)

 


Kommentera


*

9 + 1 =