Chokladmuffins med cheescakefyllning

Dessa härliga muffinsar blev ett par vänner bjudna på när dom kom över på bebisfika för ett antal veckor sedan (ja vet det är dålig uppdatering ifrån mig) och tror minsann att de uppskattades :)

Det är alltid kul att testa nya varianter av muffinsar och det går ju som sagt att variera i det oändliga det är det roliga med det hela att inte alltid göra samma muffins varje gång.

Receptet hittade jag på foodelicious.se och här nedan kommer det.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 6

 

Ingredienser till 12 st muffins

150 g smör

1 dl kakao

1/2 dl yoghurt

3 st ägg

2 1/2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

150 g Philadelphia-ost

1 st äggula

3 msk florsocker

100 frysta hallon

Gör så här:

Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten.

Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl.

Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt.

Fyll muffins-formarna med 2/3 smet.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 1

 

Rör ihop Philadelphia-ost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffins-formarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 2

 

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 3

Tryck lätt ner hallon (ca 3 st/muffins) i smeten och baka dina chokladmuffins mitt i ugnen i 20 minuter.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 4

Sen är chokladmuffinsen färdiga att ätas.

Chokladmuffins med cheesecakefyllning bild 5Glad påsk!!

 

 


Kommentera


*

86 − 83 =