Kantarellostfylld lövbiff

Jag vet jag är lite seg på att blogga just nu för tillfället :) Jag kikar in då och då med något nytt iaf, nu blir det mest repriser på mat och bak, men det ska nog komma något nytt så småningom.

Idag har jag ett gott snabbt enkelt recept att bjuda er på, detta åt vi i Lördags och det smakade mycket bra. Jag gillar inte svamp egentligen, men så länge det bara är svampsmak och inga svampar i maten så funkar det kanon bra :)

Här nedan har du receptet på Kantarellostfylld lövbiff

Ingredienser:

  • 8 stora lövbiffar
  • 1 burk Créme Bonjour kantarellost
  • salt, peppar, grillkrydda
  • smör till stekning

Såsen:

  • 3 dl grädde av valfri sort
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 burk Créme Bonjour kantarellost
  • 1 msk oxfond
  • soya
  •  ev. 0.5 dl finhackad persilja
  • salt och peppar vid behov

Gör så här:

Bred ut en rejäl klick ost på halva delen av varje lövbiffsskiva och vik ihop på mitten. Använd den ena kantarellostburken. Krydda och stek på båda sidor på ganska hög värme i smör. Lägg köttet i en ugnsform i ugnen på 150 grader om det ska stekas mer kött. När all lövbiff har stekts så tillsätter du i stekpannan grädde, creme fraich och kantarellosten. Blanda det ordentligt och låt det små puttra i 5 min.

Tillsätt fonden och soyan och smaka av med salt, peppar och persiljan (om man önskar).

Ta ut köttet ur ugnen och häll över såsen.

Servera med en god sallad.

Det var en väldigt krämig och god smak på denna sås, det tycker jag ni ska ta och testa nästa gång ni har lövbiff hemma :)

 


Kommentera


*

4 + 5 =