Jordgubbstårta med citronkräm

Igår var det mors dag och då passade jag på att testa att göra en tårta med tanke på att jag hade citronkräm över från i fredags och den kan man ju inte bara låtas bli gammal och slänga sedan..

Första gången jag gör en egen tårtbotten faktiskt och eftersom det var så simpelt att göra egen istället för att köpa så va tror ni blir alternativet nästa gång? :) Jag funderar faktiskt på att göra en tårtbotten som man sedan fryser in och tar fram när man känner för att göra en tårta, på så sätt slipper du köpa den färdiga i butiken, bra va? :)

Såhär gjorde jag min tårta..

Ingredienser

Tårtbotten:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Övriga ingredienser:

  • citronkräm
  • jordgubbssylt eller mosade färska jordgubbar
  • ca 4 dl vispgrädde
  • jordgubbar

Gör så här:

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner övriga ingredienser med en slickepott och häll smeten i en smord springform.

Grädda i 175 grader i 35 minuter

Låt svalna och dela sedan tårtbotten i tre skikt. Lättast är om du vänder på bottnen och skär den åt det hållet.

Jag gjorde så att jag la på citronkräm på den första bottnen..

sedan på med mitten botten på citronkrämen..

Och här hade jag inte tillräckligt med jordgubbar så jag använde mig utav jordgubbssylt istället på mittersta botten.

Sedan lägger man den sista tårtbotten på sylten och dekorerar med mycket vispgrädde och massa jordgubbar!

Det var en av mina första tårtor och tyckte ändå den blev rätt bra, finare kan man såklart göra, men det gör vi en annan gång :)

Halva tårtan åt jag upp tillsammans med mor, far, syster och min sambo.. resten som blev kvar lät jag såklart vara kvar till mammsen :)


Kommentera


*

29 + = 34