Indonesisk kyckling

Här om dagen åts denna kycklingrätt ovan som jag nästan hade glömt bort att man kunde laga.. Kom inte ihåg vart jag hittade receptet på den sist, men som tur är hade Ida det och det var även där vi åt den första gången också, mycket gott! Äts med fördel till typ ris, men eftersom vi försöker undvika så mycket kolhydrater som möjligt så blev det en liten tomat och gurksallad istället, går lika bra det med!

Det här behöver du..

Ingredienser:

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 dl mango chutney
  • 1 tsk sambal olek
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar

Börja med att göra klart kycklingen genom att skiva den i bitar, steka den i smör tills den är genomstekt. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och skär paprikan i bitar och strö över.

Blanda övriga ingrdienser i en bunke och häll över.

Gratinera i ugnen 225 grader i ca 25 min.

Klart!

Enligt ”orginal” receptet som jag snodde från Idas bok så skulle det vara grillad kyckling, men det går lika bra att göra såhär :)

Tack Ida för receptet :)

 


2 Responses

  1. Ida says:

    Jag brukar inte heller köpa färdiggrillad kyckling. Om det inte finns billigt. Nu blev jag sugen på det där :) mmmm

    • Rebecka says:

      Lite smidigare att göra egen kyckling istället för att köpa, dels för att man ofta har det hemma också :) Gott är det! :)

Kommentera


*

86 + = 93