Dubbla chokladhavreflarn

Igår bjöds det inte bara på smörgåstårtan som jag skrev om i förra inlägget utan också två stycken olika kakor, jag tänkte börja med att skriva om den första som är dubbla chokladhavreflarn. Ramlar som vanligt in på någon blogg när jag googlar lite och som vanligt är det kanske inte just det nämnda ovan jag söker på utan av en slump.. jag tyckte att det lät himla gott med choklad i mellan istället för vanliga flarn, så därav att jag testade dom till Peters födelsedagsfirande!

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 dl grädde eller mjölk
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 70 g Mörk choklad

Chokladkräm

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 äggula

Gör så här:

Smält smör i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet.

Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädda plåtar (inte mer än högst 10 klickar på varje plåt).

Grädda mitt i ugnen 200 grader i ca 5 min. (som ni ser nedan lyckades jag inte riktigt med mina runda flarn)

Eftersom de flöt ihop mina flarn så gjorde jag så att jag skar dom i rektangulera bitar istället, lite olika sådär, men så får man göra när man misslyckas :)

Gör nu chokladkrämen genom att röra ihop alla ingredienser till en smidig smet.

Låt flarnen svalna och lossa (skär) dem sedan från plåten och bred lite chokladkräm på varje flarn. Lägg ihop dem 2 och 2.

Rulla sedan kanterna på de dubbla flarnen i smält choklad.
Låt stelna på ett bakplåtspapper.

Ja ni ser ju hur olika mina flarn blev, men men, bättre lycka nästa gång :)

Goda blev dom i vilket fall, även om de kanske inte är lika fina att se på!

Ha de gott!


2 Responses

Kommentera


*

6 + 1 =