Sju sorters kakor – Tigerkaka

Fjärde kakan står nu redo att ätas upp :) men jag ska allt försöka spara lite tills på tisdag och lördag nästa vecka då min och Peters kära familj ska få smaka av alla sorter! :)

Jag har blandat två st recept som jag hittat och såhär blev mitt recept:

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1.5 dl mjölk
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker (jag använder alltid vaniljpulver istället, dock inte samma mängd som ovan utan tar kanske en tredje del)
  • ströbröd till formen

Gör så här:

Smörj och bröa en sockerkaksform eller avlång form.

Vispa socker och ägg pösigt med elvisp.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formen, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 40 minuter. Känn med en sticka om kakan är fast i mitten.

Vänta några minuter efter det att du tagit ut kakan. Stjälp sedan upp och låt kakan svalna under formen på galler.

Bara att smaska i sig nu :)

Nu blir det lite film med några vänner och deras söta lilla Nova!! :)

Trevlig lördag!

 


Kommentera


*

2 + 3 =