Ajvarkyckling

Ajvarkyckling blev dagens kvällsmat och jag kan bara varmt rekommendera dig att testa denna rätt också!! Mör, god smak och så lättlagad! Vad mer kan man begära? Jo just det en sån här bra rätt som ska vara inne i ugnen ett tag så att man hinner med andra saker under tiden, det är ju också ett plus i kanten!

Mätt och belåten tänker jag härmed ge dig receptet på Ajvarkycklingen och jag hoppas du kommer att provar den inom kort! :)

Inspiration till denna rätt fann jag (som ofta) på bloggen 56kilo. Tack!!

Det här behöver du:

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 2 dl creme fraich
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl ajvar
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, peppar och soja
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Putsa kycklingfiléerna och dela dem på hälften, lägg i form, salta och peppra lite.

 

 

Stek upp finhackad lök, finhackad vitlök, häll i grädde, creme fraiche, ajvar och kryddor. Häll sedan såsen över kycklingen och låt gå i 1,5 timme.

 

 

Till kycklingen serverade jag stekta grönsaker i form av färsk broccoli, morötter, rödlök, gul paprika och zucchini, stekte i smör i ca 7 min. Klart!

 

Mycket gott! Mmm ska bli gott med lunchlådan i morgon :))

Är rätt trött idag så ska verkligen försöka pallra mig till sängen tidigare idag (igår gick vi inte och la oss förns 23.30) känns verkligen skillnad när man lägger sig lite tidigare än så.

Hoppas ni haft en bra tisdag och att veckan fortsätter så!

Vi ses!


Kommentera


*

87 − = 80