Våfflor lchf

Godmorgon!

Hoppas ni har fått en bra start idag på det nya året (några av er kanske tog er lite för mycket gott att dricka igår) Kan helt klart vara värt det ibland :)

Själv började jag dagen med att göra våfflor a´la lchf till mig och min sambo. De blir dock inte lika krispiga som vanliga, men helt klart lika goda (om inte godare). Värt att prova om man tycker man blir för uppsvälld i magen av vanliga.

Jag har hittat receptet på denna sida fast halverat receptet och då blir det ca 4 st våfflor.

Recept

  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 msk fiberhusk (finns på välsorterade livsmedelsaffärer)
  • 25 g smält smör
  • 1/2 tsk bakpulver
  • lite salt
  • lite vaniljpulver (finns också i välsorterade livsmedelsaffärer)
Gör så här:
Vispa ihop alla ingredienser och låt stå några minuter så fiberhusken hinner svälla lite. Grädda i järnet, (du behöver inte pensla våffeljärnet med extra smör,då det finns smör i smeten redan). Häll inte i så mycket smet åt gången i järnet, då den sväller. Se bild nedan. Låt ligga i järnet ett tag så den får bra färg. Servera med vispad grädde och bär, eller lite lättsockrad sylt. Snabbt lätt och smidigt!

 

  

 

Till lunch idag har jag tänkt att testa ett nytt recept: Köttfärs och bacon gratäng.. Kanske får ni ett recept på det med senare under dagen (om det blev lyckat).

 

Ha de gott!
Kram Rebecka

5 Responses

  1. Ida says:

    Mmm jag ska testa mandelvåfflor har jag tänkt länge. Men de här ska testas också :) Här blev det frulle med bacon, äggröra, korv och smoothie…

    • Rebecka says:

      Ja men absolut, testa detta :) Jag har sett andra recept också med mandelmjöl, men har inte införskaffat mig det än.. återkom gärna hur de smakade.
      Mm det lät inte alls dumt eran frukost heller! :)

  2. Pingback: Vårplantering och våffeldagen! | Made By Rebecka

Kommentera


*

+ 29 = 32